lauantai 11. maaliskuuta 2017

Taimia ja valoa

 
 Melkein ihanin aika vuodesta. Kylvää ja ihmetellä uusien taimien hentoa vihreyttä.
Tomaatit ja latva-artisokat ovat jo tukevasti kasvussa ja valoa kohti kurkottelevat jo muutamat kasvulehdetkin.Viimevuotisista lajikkeista Trixi kirsikkatomaatti jäi monelle mieleen ainutlaatuisen makean ja mehukkaan makunsa ansiosta. Sitä on siis tulossa taas. Pensastomaattimme Rotkäpchen on ollut satoisa ja sen tukeva matala kasvutapa sopii vaikkapa parvekeruukkuun.

Koska "koti-ikävä" Italiaan on jälleen iskenyt, kokeilen myös uutta luumutomaattia 'Roma VF', josta pahimpaan ikävään saa loihdittua ihania tomaattikeittoja, ketsuppia ja kastikkeita.


Tomaattien taimikasvatus on monella ikkunalla jo aloitettu ja kevään merkeistä huolimatta valoa ei kuitenkaan vielä ole taimille riittävästi. Kannattaakin yrittää viilentää kasvupaikkaa, joka auttaa saamaan mahdollisimman tukevia taimia.Latva-artisokkien huojuvat sirkkalehdet kurottelevat valoa kohti. Muutaman kasvulehden jälkeen onkin näiden aika päästä kunkin omiin oloihinsa ja tukevampaan, ravinteikkaampaan multaan. Kesäkuun alussa sitten viimeistään ulos.

1 kommentti:

Tiiu/Puutarhahetki kirjoitti...

Terhakan näköisiä taimia! Tämä kylvöjen aika on kyllä ihanaa, täynnä toiveita ja mukavaa odotusta. Hauskaa viikonloppua!