maanantai 23. tammikuuta 2017

Sinivalkoinen arvonta
Kuluvan Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi sinivalkoinen arvonta!

Keittiöpuutarhassamme Hirvihaaran kartanolla Mäntsälässä on kasvanut hyötykasvien joukossa aina myös kukkivia kasveja, joista suurin osa tietysti myös syötäviä kukkia. Tänä vuonna kaalien ja porkkanoiden seassa komeilevat kaikki mahdolliset sinivalkoiset kukkivat, joista moni myös tuoksullaan harhauttaa ja torjuu tuholaisia. Monet näistä kukista, kuten ruiskukat ja kurkkuyrtin kukat houkuttelevat myös pölyttäjiä ahertamaan kasvimaalla.


Kerro kommentilla, mitä sinivalkoista aiot kylvää tai istuttaa puutarhaasi keväällä. Tai kerro, jos sinulla on jo sinivalkoinen kukkaistutus.

Kaikkien kommentin jättäneiden kesken arvotaan Lavatarhuri-kirja 1.2.2017.

Arvonnan voitti Eeviregina - onnea voittajalle!


Lavatarhurista löytyvät ohjeet niin viljelylavojen tekoon kuin eri kasvilajien viljelyyn lavassa. Luonnonmukaisessa lavatarhassa kasvualustasta huolehditaan siten, että samaa kasvualustaa voi käyttää vuodesta toiseen. Kirjassa ohjeistetaan erilaisten katteiden käyttöön, kasvualustan pieneliöstöstä huolehtimiseen ja luonnollisista raaka-aineista tehtyjen lannoitteiden ja torjunta-aineiden valmistamiseen.
Teoksen tunnelmalliset kuvat houkuttelevat hyötyviljelyn riemukkaaseen maailmaan ja esittelevät erilaisia lavaratkaisuja. Luonnonmukaiset hoito-ohjeet ja hyviksi havaitut viljelyniksit auttavat onnistumaan oman sadon kasvattamisessa.( Lehtonen-Haapalahti-Tuisku-Tammi-2015)
Lisää tietoa kirjastamme löydät TÄSTÄ.

10 kommenttia:

Kruunuvuokko kirjoitti...

Kiva arvonta.
Minulla kasvaa puutarhamme muurikivipenkissä siniliiloja ja valkoisia rönsyleimuja. Niiden kukinta on joka kesä aina yhtä odotettu.

Suvi7 kirjoitti...

Sinistä ja valkoista edustavat meillä kellokukat, joita ilmaantuu ihanasti sinne sun tänne. Jotain sinistä voisin harkita kasvamaan valkoisten ruusujen kanssa, pitääpä miettiä! Kiitti ideasta :)
talviuninalle@gmail.com

Rouva Hyrskyn Myrskyn kirjoitti...

Arvonnassa mukana.
Sinisenä ja valkoisena on mm maariankelloa, valkoisena ukonkelloa. Sinipallo-ohdake sininen loppukesän ilostuttajana ym, mm paprika kukkii valkoisena...

Katja kirjoitti...

Ihan täysin sinivalkoista istutusta ei ole mutta sinistä ja valkoista löytyy. Ukonhattua ja valkoista akileijaa ja toisessa kohtaa samaista ukonhattua ja valkoista leimua.

Olen mukana arvonnassa.

Eeviregina kirjoitti...

Sinistä ja valkoista kasvaa pihalla siellä, täällä, mutta ensi kesänä voisin istuttaa valkoisen ukonkellon viereen sinistä ruiskukkaa.

Pia / paiqo kirjoitti...

Kiva arvonta :) Itsekin mietin tuossa jokin aika sitten blogissani sini-valkoisia istutuksia. Täältähän sain kivoja ideoita - vielä ruukkuistutuksiin kun keksisi keväästä syksyyn sinivalkoiset kukkaset :) Orvokit tietysti ja lobeliat sinisinä, mutta mitä muita - siinäpä miettimistä.

Vintagentti kirjoitti...

Sini-valkoista taitaa kasvaa pihalla vain vuokkojen kukinnan aikaan, nekin ihan istuttamatta. Voisin tehdä ensi kesäksi sinivalkoiset kesäkukkalaatikot. Jotain oikein herkkää; vaikka karpaattienkelloa sinisenä ja valkoisena.
vuosikerta (at) live (piste) fi

Mörskän mama kirjoitti...

Oi huomasin arvonnan vasta nyt selattauani blogiasi. Itse olen siemenet jo tilannut, mukana mm kurkkuyrttiä sekä sinisenä, että valkoisena. Sekä ruiskaunokkia, mixinä, eli muitakin sävyjä luvassa. Ja sehän ei haittaa. Perennapenkkien joukossa satunnaisia sinisiä, Iris mm. Innostava blogi- kiitos ja onnea tulevaan kauteen kaikille.

Nuppulinna.blogspot.fi kirjoitti...

Kiitos kaikille osallistujille sinivalkoiseen arvontaan! Arvonnan voitti Eeviregina ja hänelle lähtee pian postissa Lavatarhuri-kirja. Ihanaa kevättä odotellessa :)SuviLuomus

Eeviregina kirjoitti...

Kiitos hurjasti voitosta! Minun täytyy mennä kyllä lottoamaan, kun voitan näissä arvonnoissa niin usein!