torstai 12. tammikuuta 2017

Menneen kesän tuulia ja vähän uusiakin


 Hyvää uutta kasvun vuotta 2017!

Mennyt kasvukausi ja vuosi olivat lievästi sanoen kiireisiä. Yrittäjän arki on yksin välillä... no, todella yksinäistä. Eivätkä vuorokauden tunnit riitä kaikkeen, mitä haluaisi tehdä. Kuten nämä blogipäivitykset, joissa haluaisi jakaa ja kertoa tästä ihanasta, vaativasta ja välillä kohtuuttoman raskaastakin elämän työstä.
Huomasin myös, että esittelytekstissäni arvokkain asiani elämässäni ei ole vanhentunut muutamaan vuoteen. Ajan kulumisesta liian nopeaan kertoo rakkaan poikani 9-vuotissyntymäpäivän päivityksen puuttuminen. Muistan kuin eilisen ensimmäisen postaukseni tästä ihmeellisestä elämän muutoksesta, joka muutti myös täysin arvomaailmani ja jokapäiväisen elämän rytmin. Uraputkesta yksityisyrittäjäksi haaveena omavarainen ja leppoisa elämä... niinhän siinä lukee edelleenkin. Ja edelleenkin se on osaksi vain haavetta, mutta olen onnistunut muutamassa "leppoistamis"-suunnitelmassani mielestäni aika hyvin. Osaan jo sanoa toisarvoisille asioille joskus EI, en syöksy enään jokaiseen uuteen projektiin tai haasteeseen ja välillä vaan ihan oikeasti nautimme omista saavutuksistamme tekemättä mitään!

Ilman ahkeria ja motivoituneita puutarha-alan opiskelijoita en olisi selvinnyt viime kasvukaudesta. Hirvihaaran kartanon keittiöpuutarhassa, Heinolan maatilayhteisön kasvihuoneessa ja monilla REKO-lähiruokarenkaan toreilla päivät hupenivat aina liian vauhdilla jatkuen samalla rytmillä seuraavana päivänä. Kotona pehtoori onneksi kasvatti ja hoiti omat viljelykset - erittäin kiitettävästi. Satoa saimme omiin tarpeisiin sekä kasvihuoneesta perinteisellä hiekkaviljelyllä että avomaalta vaihtelevasti oikukkaan kesän aikana. Lehtikaalia syödään vielä ensi joulunakin, omenoita ei osteta tänä vuonna kaupasta ja salviaa riittää muillekin kohta vaihdevuosi-ikäisille ystäville :)

Monesta menneestä aiheesta lupaan palata aihekohtaisesti pikapuoliin, mutta päällimmäisenä on mielestäni arvokkain ja hienointa oman maan vastustuskykyä lisänneet hyvät bakteerit, jotka ovat varmasti selitys perheemme ohi hypänneen influenssa-epidemian takana. Vatsan hyvinvointi ja suoliston merkitys eivät todellakaan ole tuulesta temmattuja juttuja, vaan tieteellisestikin todistettuja väittämiä. Niihinkin pääsin perinpohjaisesti tutustumaan Frantsilan fytoterapia-opinnoissani viime vuonna. Näistä varmasti lisää jatkossa.

Järvenpään opistossa voit osallistua maaliskuusta alkaen jälleen lavaviljely-kursseilleni. Käy katsomassa ohjelma: https://opistopalvelut.fi/jarvenpaa/course.php?l=fi&t=7128

4 kommenttia:

Rouva Sana kirjoitti...

Uusi vuosi ja uusi kasvukausi :). Tervetuloa uuden vuoden mukanaan tuomat kujeet!

Kruunuvuokko kirjoitti...

Hyvää kasvun vuotta myöskin sinulle.

Nuppulinna.blogspot.fi kirjoitti...

Kiitos Rouva Sana ja Kruunu Vuokko :) Kasvun ihmeitä jälleen suunnittelemassa ja odottaen!

Tiiu/Puutarhahetki kirjoitti...

Onnellista uutta puutarhavuotta sinulle!