tiistai 30. kesäkuuta 2015

Täydellinen kaali


Näin täydellisiä kaalin lehtiä ei vielä puutarhuri-urani aikana kertaakaan ole tässä vaiheessa kasvukautta löytynyt. Rucolat ja retiisit kelpaisi viedä ristikukkaiskasvien kauneuskilpailuun!
Ja ilman harsoa jo lähes kaksi viikkoa... eli kaalikärpäset ja kirpat ovat säikähtäneet kylmää alkukesää ja kyssäkaalit saavat pulskistua täydellisine lehtineen rauhassa. Tokihan sieltä voivat vielä tulla kaalikoit, mutta peli on jo voitettu :)

Myskisalvia eli muskatellisalvia kukkii toisena vuonna vaaleanpunaisin kukin. Tuoksuvaa myskisalviaa käytetään aromaterapiassa.
Kamomillat yhtenä aurinkoisena päivänä.Rohtoraunioyrtti kukkii. Yhdestä puskasta saa monta satoa käytteeseen, joka vahvistaa muita kasveja ja lisää tautien kestävyyttä.


Kasvihuoneemme Kukoistamon lavoissa kirsikkatomaatit pulskistuvat.

Keväällä lavatarhurin kurssilla tehtiin Kellokosken Kinuskillalle kasvulavat, joiden satoa nyt voi käydä ihastelemassa ja maistelemassa > http://www.kinuskilla.fi/Kauniisti haalistuneet metsäkurjenpolvet koristavat pihaamme, jossa ainoastaan luonnon perennat tänä kesänä kukkivat.Ei kommentteja: