sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Katteet sivuunNyt on viimeistään aika siirtää lavoja, laatikoita ja kasvimaita peittävät katteet sivuun, jotta päästään kylvämään ja istuttamaan lämmenneeseen maahan.


Varovasti haravoidessa lehtikatetta pois mullan pinnalta löytyy lehtipeittojen suojissa talvehtineet työläiset - puutarhurin parhaat apulaiset eli lierot. Sinne vaan hommiin taas mullan alle!


Valkosipulit heräävät heti pintamullan sulaessa.


Näissä onnistun harvoin. Laventelin ja rosmariinin kylvökset ovat oleskelleet ulkona pakkasessa, sisällä kylmällä verannalla, keittiön ikkunalaudalla... Ihanaa, että molempia löytyy luomutaimina Juholan puutarhalta!


Fiinit ballerinat salaattifenkolin taimet kasvihuoneen ikkunalla.


Kasvihuoneen teltassa tomaatin taimetkin jo pärjäävät, kun öisin lämmitetään vielä puhaltimella.

5 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Vau, tomaateilla näyttää olevan mainiot olot! Siellä ollaan jo pitkällä!

bellis kirjoitti...

Paljonko yölämpötilan pitää olla tomaatintaimille? Milloin olet vienyt omat taimet kasvihuoneeseen? Onko kuplamuovi parempi kuin 2-kertainen harso?
Miten puhdistat kasvihuoneen hiekkapedit, siivilöitkö ja miten?
Lavatarhuri-kirja ja blogi ovat mahtavat.

Suvi kirjoitti...

Tomaatit ovat aina pärjänneet ja hyvin vahvistuneet kasvihuoneessani, jossa yölämpötila pysyttelee pitkään n. 8-10 lämpöasteen paikkeilla. Aloittaessani telttamajoituksen taimille kuplamuovilla, pysyy lämpötila lämpöpuhaltimen voimin pakkasöisinkin 12-13 plussan puolella. Kuplamuovi on parempi lämmöneristin kuin harso.
Hiekkapedit siivilöin keittiösiivilällä kerättyäni ensin isoimmat kasvinjätteet pois hiekan seasta.
Kasvunvoimaa toivoen
Suvi

Maija/Taajamafarmari kirjoitti...

Onko sulla fenkolit onnistuneet vaikka ne on laittanut näin aikaisin? Mulla alkavat aina kukkia jos ne kylvää "normaaliin taimikasvatusaikaan".

Aijon tänävuonna kokeilla vasta juhannuskylvöä tänävuonna.

Suvi kirjoitti...

Hei Maija, olen huomannut myös saman ilmiön salaattifenkolin kasvatuksessa. Olen kuitenkin onnistunut aikaisillakin kylvöillä, kunhan pidän kasvualustan aina kosteana (katteilla) sekä lämpötilan alle 25 asteen. Sopiva paikka kasvattaa hellekeväänä onkin sille hieman varjoisa.
Kasvunihmeitä odotellen
Suvi