tiistai 4. maaliskuuta 2014

Terveisiä siemenpusseista


Nyt kylvetään tomaatteja, latva-artisokkaa, munakoisoja, chiliä, mukulasellereitä, purjoa, laventelia ja rosmariinia. 


Peperoni-tyyppinen Sweet dreams chili-lajike on luomua. Kellertävästä punaiseksi ja makeaksi se muodostuu kylvöstä noin 125:n vuorokauden kuluttua eli esikasvatus kannattaa aloittaa ajoissa, jotta ehtii saada tätä tulista satoa.

Paprikan taimet olen hankkinut yleensä muualta, mutta perheen juniorin vaatiessa tätä suurta herkkua eri väreissä paljon lisää, kokeillaan tänä vuonna kasvattaa itse suklaanruskeaa Sweet Chocolate-lajiketta ja pitkää kartionmallista Dulce Italianoa. Molempia lajikkeita saa luomuna ainakin Elomestareilta.


Tomaateista perheemme suosikki on keltainen sukellusvene, joka kääritään basilikan lehteen jo kasvihuoneella ja syödään sellaisenaan! Yellow Submarine on takuuvarma satoisa kirsikkatomaatti, jolla on perunamainen lehdistö. Kasvanut hienosti kaksi satokautta hiekkalaatikoissa kasvihuoneellamme. Koristeellista ilmasipulia voi lisätä myös näistä kukkivista pikkusipuleista. Vanha maatiaiskasvi sopii vaikka kukkapenkkiin. Siemeniä saa Maatiaiselta.


Dramaattinen sarviorvokki Midnight runner koristaa salaatit ja jälkiruoat sekä kesäjuomat pienillä kauniilla kukinnoillaan. Monivuotinen sarviorvokki kannattaa esikasvattaa, jotta siitä saa koko kesän kerätä satoa. Se kukkii myöhäiseen syksyyn, kun ahkerasti nyppii kuihtuneet kukat pois.Ei kommentteja: