lauantai 5. tammikuuta 2013

Ruokavaliolla väliä


Luontaishoitaja-koulutuksemme neurologian tunneilla saimme kattavan paketin erilaisista aivoverenkiertoon liittyvistä häiriöistä ja neurologisista sairauksista. Keskustelua herätti jälleen paljon ravinnon merkitys näidenkin oireiden ja sairauksien hoidossa. Myös suomalaisten lääkäreiden "burana-tehotarjonta" lähes joka vaivaan viritti ihmettelyä ja ikäviä kokemuspohjaisia tarinoita luokassamme. Lääkäreiden ylikuormitus lisää turhautuneisuutta potilaissa, joita juoksutetaan yhden alan spesialistilta toiselle. Hyviä kokemuksiakin löytyi, joissa lääkäri oli aina huomioinut ihmisen kokonaisuutena elintapoineen, mielialoineen ja fyysisine oireineen.

 Kiinalaisen lääketieteen hoidot pyrkivät aina vaikuttamaan sekä ihmisen fysiikkaan että mieleen. Kiinalaisen yrttilääketieteen luonnonainetietokannat ovat olleet tärkeitä mm. syöpä-ja tulehduslääkkeiden kehityksessä tähän päivään.

Intialainen viisaus nimittää ihmisen suolistoa toiseksi aivoksi, jossa jokainen sairaus jää suoliston muistiin.
 "Suolisto on Paulan mielestä ihmisen tärkein elin. Se on kuin toiset aivomme ja samalla muun muassa maksan täydellinen toimintapari." Lue lisää suoliston merkityksestä koko hyvinvointiimme ravitsemusasiantuntija Paula Heinosen haastattelusta Voi Hyvin -lehdestä.

Luonnollisen itse kasvatetun ruoan merkitys (vastaan lisäaineet ja jalosteet > prosessoidut tuotteet) ovat varmasti kiistattomia koko hyvinvoinnin kannalta.

Oma kokemukseni kuukauden hiivasyndrooma-ruokavalion noudattajana on huikean mielenkiintoinen. Ja herättänyt paljon ajatuksia ruoan merkityksestä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Eivät pelkästään hiivasyndrooman oireet (turvotus, väsymys, suolen toiminnan häiriöt, iho-oireet) ole hävinneet ruokavalion myötä, vaan myös energisyys ja mieliala ovat parantuneet :) 

Suomessa kuuluisuutta saanut Viidakkomies Olli Posti kertoo, miten hänen MS-tautinsa oireisiin tehosi paremmin luonnollinen kuin synteettinen: "Ms-tauti teki minusta maan ehkäpä kuuluisimman ihmeparantujan ja lopulta koko ravintoalan eräänlaisen uudistajan - mutta ensin sain viettää monta yksinäistä vuotta lähes yötä päivää terveyden ja koko yhteiskunnan saloja opiskellen. " http://www.viidakkomies.com/

Ei kommentteja: