lauantai 24. marraskuuta 2012

Vihreää hoivaa

Matkalla kohti luontaishoitajakoulutusta kahmin taas tietoa etukäteen kohtuuttoman määrän luettavaksi ja mietittäväksi myöhemmin... samalla tavalla kävi luomupuutarhurikoulutuksen aikana. Nyt kahlaan syvissä vesissä, sillä luontaishoidot ja green care-vihreä hoiva tiedostot ja artikkelit kaatuvat ovista ja ikkunoista kaikkialle. Hyvä niin. Yritän jäsentää vain tarpeellisen ja itselleni merkittävän tiedon nyt kirjoihin ja kansioihin.
Löysin tämän artikkelin tänään ja luin sen tullessani kotiin maatilayhteisömme tallinavetasta, jossa tapanani on nykyisin kiireessäkin hetkeksi hiljentyä rapsuttamaan lapinlehmä Vappua tai puhaltelemaan Heili-varsalle tervehdykset. Tavasta on tullut suunnaton energian ja rauhoittumisen virtalähde!
Lue tästä: Karvainen parantaja


Vihreää hoivaa sananmukaisesti sai viisi vuotta täyttänyt poikamme tänään alkavaan flunssaan: Timjamista haudutettu yrttitee helpottaa meillä ainakin parhaiten ärsyttävän yskän. Paras mahdollinen yskän ja nuhan taltuttaja on tietysti hunaja ihan raakana - ei kuumaan juomaan sekoitettuna, vaan lusikalla suoraan suuhun. Hunajan antiseptiset ainesosat tuhoutuvat kuumentaessa. Eikä hunajalusikallinen ennen nukkumaanmenoa meillä ainakaan aiheuta ylivilkkautta, päinvastoin se rauhoittaa levolliseen uneen.

Ei kommentteja: