tiistai 17. tammikuuta 2012

Maatilayhteisöä perustamassa


Eilen olin mukana perustamassa uutta yhdistystä. Heinolan maatilayhteisöä, joka on varmasti tulevaisuudessa merkityksellinen osa elämääni. 
Olen ollut sidoksissa tähän biodynaamiseen tilaan ensin kouluni kautta sen toimiessa opetustilanamme. Nyt vuokrasin tilalta maata hehtaarin maa-artisokka ja valkosipuliviljelmilleni ja suunnittelen voivani myös harjoittaa   
siellä tulevaisuudessa omaa yritystoimintaa puutarhaterapeuttina.
Tilalla asuvat ihmiset sekä eläimet ja sitä ympäröivä luonto ovat kuitenkin suurin syy, miksi haluan kiinnittyä tilaan ja olla osa sitä.

Yhdistyksemme säännöissä toimintamme tarkoituksena on KEHITTÄÄ JA YLLÄPITÄÄ HEINOLAN TILAN BIODYNAAMISTA JA LUONNONMUKAISTA VILJELYÄ SEKÄ MAATILAYHTEISÖN TOIMINTAA. YHDISTYS TUKEE TOIMINNALLAAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMISTA, SOSIAALISTA HYVINVOINTIA JA TERVEYTTÄ KESTÄVÄN KEHITYKSEN PERIAATTEIDEN MUKAISESTI. YHDISTYS VAHVISTAA TOIMINNALLAAN MAASEUDUN ELINKEINOTOIMINNAN MONIPUOLISTAMISTA JA ELINVOIMAISUUTTA.

Tilalle on valmistumassa suunnitelma, joka tähtää senioriasuntojen rakentamiseen. Idean takana on tutkija Winfried Schäfer Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksesta (MTT). Myös kehitysvammaisten tukiasumista suunnitellaan tilalle.
Toimintasuunnitelma pohjautuu Green Care ”Vihreä hoiva”-toimintamalliin, joka tarkoittaa maaseutuympäristön ja erityisesti maatilan hyödyntämistä hoiva-, kuntoutus- ja hyvinvointipalvelujen tuottamiseen. Tavoitteena on ihmisten henkisen, fyysisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin parantaminen. Kohteena Green Caressa voivat esim. olla ikäihmiset, lapset ja nuoret, mielenterveyskuntoutujat, päihdekuntoutujat, pitkäaikaistyöttömät ja vammaiset. Toimintamuotona voivat olla erilaiset terapiat: esim. eläinavusteinen terapia ja puutarhaterapia, päivätoiminta, asumispalvelut ja koulutus tms.

1 kommentti:

-päivi- kirjoitti...

Onpas hieno hanke! Seuraan toteutusta mielenkiinnolla.

Etsiskelin mielenkiintoisia blogeja kun olemme starttaamassa ruokapiiriä Mäntsälä/Pukkila/Pornainen alueelle!