maanantai 15. elokuuta 2011

Lähiruokaa Muijaniityltä ja kanoille toukkia

Aitoa lähiruokaa kokkasi biodynamiikan asiantuntijamme ja luomukokki Janne Länsipuro opetustilamme Muijaniityltä. Herkullinen kasvislautanen suoraan pellolta pöytään valmistettiin koulumme henkilökunnalle tilaan tutustumispäivänä.

Nämä olisivat maistuneet kanoille. Kaaliperhosen toukat saivat kyytiä sunnuntaina palmukaaleista, joiden kasvupisteet nuo tuholaiset sotkevat pahasti. Ensin keräsin toukat, poistin viottuneet lehdet ja lopuksi suihkutin jäljelle jääneen kasvuston puhtaaksi.

Jos palmukaalin lehden kääntää väärin päin esiin, löytävät pikkulinnut herkullisen kattauksen nopeasti. Harmi, etteivät linnut osaa ruokailla sievästi ja sotkematta kasvustoa...

Vielä on kokonaisia puhtaita ja kauniita palmukaalikasvustojakin jäljellä.

keskiviikko 10. elokuuta 2011

Suutarintupa ja kasvihuone

Muijanniityn biodynaamisia vihanneksia oli tarjolla myös aikaisemmassa postauksessani mainitsemilla markkinoilla. Muijanniitty on opetuspalstamme vieressä Nummisissa.

Uhkeat punajuuret odottavat pataa ja uunia...

Luomupuutarhuri-opiskelija iltapuhteissa saunan lauteilla puhdistamassa valkosipuleitaan.

Suutarintuvan nurkalla Hirvihaaran Sepänmäen museolla odotti melkein näkevänsä Ansan ja Taunon!

Ufon mallinen kiekkokurpitsa Patisson antaa kiloittain satoa kesätyöpaikassa Hirvihaaran kartanon puutarhalla.

Lentävät lautaset täytettynä kanttarellimuhennoksella ja lisukkeena paahdettua siikaa, oman maan punajuurista tehtyä kastiketta, mangoldia sekä salaattifenkolia. Lähiruokaa olkaa hyvä!

Kotini on linnani ja niin on varmasti tuleva uusi kasvihuonekin!

tiistai 9. elokuuta 2011