maanantai 31. lokakuuta 2011

Valkosipulin istutusta ja kielojen hyötöä


Kolmekymmentä kiloa valkosipulia istutettu käsityönä muutamana syysloman päivänä!

En tiedä, mitä ammattilaiset tästä sanovat. Mutta vaihtoehdot olivat vähissä, kun pellolle ei koneita saanut. Kyntöviiluun tein lapiolla vaon, jonka täytin kompostoidulla lantaturpeella. 


Jos uudet ranskalaiset luomuvalkosipulit Messidrome ja Therador tästä nousevat, olen enemmän kuin tyytyväinen urakkaan! Vielä vähän enemmän vettä keväällä taivaalta ja lisälannoitusta kesäkuussa...Jouluksi kieloja! Nämä pulleat silmut toivottavasti kukkivat... ensin kylmäkäsittely jääkaapissa, sitten multiin ja pimeään lämpöiseen ja sieltä n. kymmensenttiset versoneet valoon!
Tästä löydät tarkemmat ohjeet kielojen hyödölle:

3 kommenttia:

Multasormi kirjoitti...

Kiinnostas kokeilla valkosipulin kasvatusta joskus. Voiko niitä istuttaa keväällä? Vai onko nämä istuttamasi talvisipuleita. Tästä aiheesta tarvisin lisätietoa.
Iso urakka sulla on ollut.

Suvi kirjoitti...

Hei Multasormi, omani ovat talvivalkosipulilajikkeita, mutta hyödyllisen ohjeen kevätkasvatukseen saat esim linkistä:http://puutarhakuulumisia.wordpress.com/2011/06/17/valkosipuli/

Lannoituksesta ei tuossa paljon puhuttu, mutta kaipaa runsaasti ravinteita > puun tuhka ja kompostoitunut karjanlanta parasta valkosipulille!!

Multasormi kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Kurkkaanpa linkkisi.