tiistai 11. lokakuuta 2011

Syksyn satoa ja makuja

Harmaan eri sävyjä odotellessa keltaisen ja oranssin hehkua voi vielä ihastella sekä maassa että puissa. Kehäkukka jaksaa vielä loistaa kasvimaalla.

Talvikurpitsa Hokkaido Red Kuri lämmittää vielä monessa sopassa.

Avomaakurkkujen säilöntään käytettiin tänä syksynä runsaasti yrttejä.

Loistokas uusi kasvihuoneeni on melkein valmis!


Iltapuhteina tuttuun tapaan tähän aikaan vuodesta valkosipulien kynsien irroittelua ja lajittelua. Työn alla uudet luomu-tulokkaat Therador ja Messidrome-lajikkeet Ranskasta. Sateiden loppumista istukkaat odottelevat saunan lauteilla ja pääsyä uudelle palstalleni läheiselle luomupellolle!

Opetustilamme Muijaniityn palstalla sadonkorjuu huipentuu tällä viikolla. Tänään ahkeroitiin kaalit ja porkkanat sekä purjot. 


Luomuopiskelijat punakaaleja keräämässä.







Satojuhlassamme nautittiin myskikurpitsaa hiilipedissä kypsennettynä. Voilla, hunajalla ja kanelilla täytetyt kurpitsat peitettiin kurpitsan lehdillä ja haudattiin hehkuvaan tuhkaan. Kypsiä herkkuja saatiin parin tunnin odottelun jälkeen.

2 kommenttia:

Multasormi kirjoitti...

Oispas ollu mielenkiintosta maistaa nuita viimesen kuvan juttuja :).
Näyttää niin touhukkailta kaikki sadonkorjuussa.
Ja tosi hieno kasvihuone sulle tulossa.

Leena K kirjoitti...

Hiilloskurpitsoista tulee mieleen lapsuuden syksyt maalla ja hiilloksen alla kypsyvien perunoiden tuoksu...