tiistai 5. heinäkuuta 2011

Heinähellettä

Kesän ensimmäiset mansikat poimittiin Kaukon luomutilalta Rusutjärveltä! Näitä herkkuja pitää saada lisää... http://esvy.fi/kauko/


Perinteiset heinätyöt aloitettiin naapurissa viime viikolla ja nyt pikku mieskin sai kokeilla heinäseipäälle nostoa.

Basilikaa riittää koko kesäksi luomupuutarhuri-opiskelijan kesätyöpaikalla Hirvihaaran kartanolla > http://www.hirvihaara.blogspot.com/

Puutarhurin pieni apulainen on innokas kastelija.

Kotona kasvimaan kukkaloisto on parhaimmillaan ja odotetut unikot ja kurkkuyrtit loistavat yhdessä ympäri kasvimaata.
Kesäkurpitsasta saamme jo satoa päivittäin ja odotamme innolla myös myskikurpitsan kypsymistä.

Koulumme opetustilalla kitkentätalkoissa yhtenä noista hienoista hellepäivistä...

Rakentamamme kasvihuone täyttyy kasvusta...

Helpotusta paahtavaan paisteeseen kalkkiveden muodossa heittelevät luomupuutarhuri-opiskelijat kasvihuoneen muoveille talkoopäivän päätteksi. 

Opiskelija-kollegat piipahtivat vielä tutustumassa Hirvihaaran kartanon keittiöpuutarhaan. Kierroksella arvioitiin mm. myskikurpitsan kasvua ja kukintaa.

5 kommenttia:

Mustikkatyttö kirjoitti...

Ihania kuvia! Mitkä väriyhdistelmät! Tuonne luomumansikkatilalle pitää päästä! Kiitos vinkistä! :)

jori kirjoitti...

Ihanaa heinäntekopuuhaa ;) Nuorena se vitsa on väännettävä vai miten se menikään. Oletkos saanut kaalit pidettyä hyvässä kunnossa. Meillä kaalit ovat kuin ihmeen kaupalla selvinneet oreganon ja mintun välissä muualla on vihulaiset popsineet niin, että on vain rippeet jäljillä.

Suvi kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Mustikkatytölle > Kaukon luomutilalta voi ostaa muitakin luomuherkkuja: kesäkurpitsaa, valkosipulia, perunaa, hunajaa...
Jorille > palmukaalit kestivät kotona hyökkäyksen (tiiviisti tomaattien välissä!) mutta kartanolla kävi kato valkosipuleista, salviasta ja samettikukasta sekä bioruiskutteesta huolimatta > teen vielä tästä tarkemman postauksen ja mainitsen varmasti oreganosi ja minttu-kumppanuustorjuntakasvisi!!

Nettimartta kirjoitti...

Rikkaruohotalkoot ovat hyvä keksintö. Meillä siihen osallistui kälyni puutarhuriopintoja suorittavan tyttärensä kanssa. Kivaa oli.

Heinäpelto tuoksuu hyvältä...

marjamatilda kirjoitti...

Kylläpä ovat kaikki reheviä ja terveitä, ei tuholaisista jälkeäkään ! Kauniit kuvat!