keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Työn iloa

Luomupuutarhuri-opiskelija kesätyöpaikassaan Hirvihaaran kartanolla levittämässä kivituhkaa keittiöpuutarhan käytäville. Tarinaa ja uuden kartanon keittiöpuutarhan perustamisen vaiheista http://www.hirvihaara.blogspot.com/

Tomaatti-raparperisalaatti maistuu kesältä! Mietin usein, mihin kaiken raparperin saisi mahtumaan ja tässä kartanon keittiöpäällikön vinkki: marinoi raparperia oliiviöljyssä, sokerissa (laitoin tietysti äidin hunajaa), suolassa ja balsamicossa hetki ennen kuin sekoitat ne tomaattien kanssa. Myös timjamin kukat sopivat tähän salaattiin.

Kukkaportaat takapihamme koivua tukemassa.

Näitä odotan taas malttamattomana: kurkkuyrttiä ja unikoita. Raivasin aidalla hieman tilaa penkkiin myös härkä- ja pensaspavuille.

Kesän myötä on vahvistunut jälleen haluttomuuteni kaalien viljelyyn. Kirpat kasvattavat harmaita hiuksia, eivätkä ainoastaan kotipuutarhureilla, vaan koko maassa rypsisato uhkaa jäädä olemattomiin tänä vuonna noiden pomppijoiden takia. Mutta palmukaali Nero di Toscanaa jaksan hoivata, jotta saan jälleen syksyllä muhentaa sitä kerman kera lisukkeeksi uuni-maa-artisokille!!

Ruohosipuli kukkii.

Vanilla isosamettikukka ei harhauttanut kirppoja naurispenkistäkään, mutta kaunis se on.

Isotähtiputki punastelee jo etupihan uudessa kukkaryhmässä.

3 kommenttia:

jori kirjoitti...

Vautsi - melkoisen upeissa puitteissa saat työskennellä ja äärettömän kiinnostavien hankkeiden parissa. Täälläkin kaalit nostattavat harmaita hiuksia pintaan ja juuri tutkin yrttikirjaa ja huomasin iisopin karkoittavan kaalikänniäisiä ja ajattelin ensivuodeksi tehdä iisopista karsinan kaaleille.

Suvi kirjoitti...

Kiitos Jori kommenteistasi! Mahtavilta näyttävät sinunkin tiluksesi... Iisoppia kokeilen seuraavaksi > öinen pyretriini-bioruiskutus ei houkuttele enää ja tuholaiset palaavat heti pari päivää ruikutuksen jälkeenkin.

Nettimartta kirjoitti...

Blogisi oli aamuni piristävin löytö. Kiinnostavia juttuja ja kertovia kuvia.