lauantai 28. toukokuuta 2011

Yrttipäivä

Järjestimme ystäväni Francescon kanssa Järvenpään kukkatalossa Yrttipäivän tänään ja sain kantaa tätä upeasti koristeltua kirpputorilöytöäni päässäni koko päivän!


Yrttien luonnonmukainen kasvatus jäi hieman makujen varjoon päivän aikana. Hunajainen sitruuna-timjami juoma maistui asiakkaille laventelikeksien kera.

Francesco loihti ihanan yrttisiä makuja grillistä. Rosmariinin oksalla saa todellakin hienostuneen maun grillattuihin perunoihin. Pieni loraus oliiviöljyä, ripaus suolaa ja pippuria ja sivallus rosmariinilla sai monen asiakkaan suunnistamaan suoraan ruokakauppaan kukkatalosta.

Yrttien tunnistuskilpailu innosti monen hankkimaan uusia yrttejä kotipuutarhaan ja parvekkeille.

Tässä muutama yrttinen kahvipöydän herkku:

Francescon YRTTINEN MANSIKKATIRAMISU’ (8:LLE)



500 G. MASCARPONEA

5 MUNAA

5 rkl. SOKERIA

2 DL. MANSIKKAMEHUA

500 g. TUOREITA MANSIKOITA

0,5 DL LIMONCELLOA TAI JOTAIN MUUTA SITRUSLIKÖÖRIä

SITRUUNAMELISSAN- JA MINTUNLEHTIÄ

SAVOIARDIKEKSEJÄ TAI SOKERIKAKKUPOHJA



Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää mascarpone ja jatka sekoittamista vielä muutama minuutti.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä nostellen mascarpone vaahtoon.

Sekoita mehu ja likööri. Puhdista ja paloittele puolet mansikoista, huuhtele ja hienonna yrtit.

Kastele keksit nesteeseen ja asettele neliskulmaisem vuoan pohjalle. Levitä kekseille mascarponevaahtoa, paloitellut mansikat ja yrtit , vielä kerros nesteeseen kastettuja keksejä ja lopuksi päälle loput vaahdosta.

Koristele mansikoilla ja yrttien lehdillä.

Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.



Suvin LAVENTELIKEKSIT



200g luomuvoita

100 g luomusokeria

1 keltuainen

½ tl leivinjauhetta

½ tl soodaa

300 g hienoja vehnäjauhoja

1 ½ rkl kuivattuja laventelin kukkia

Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi ja lisää joukkoon keltuainen ja vehnäjauhot sekä jauhetut laventelin kukat. Paista keksit n.175 asteessa kullankeltaisiksi.

1 kommentti:

Aila kirjoitti...

Hei! Tulin tänne kun googlasin ruohokatetta... Taidan jäädäkin ja ainakin tätä mansikkatiramisua on nyt kokeiltava heti ! Levittelin äsken potageriini eilen leikattua ruohosilppua ja se oli aivan höyryävän kuumaa. Kyllä siellä nyt kasvetaan. Menen lukemaan ja kiertelemään tiluksillesi :)