lauantai 21. toukokuuta 2011

Toukotöitä ja kukkia

Opetustilallamme aloitimme kylvöt viime viikolla.Biodynaamisen opetustilamme yksi työ on sekoittaa preparaatteja. Ne ovat laimeita luonnonmukaisia liuoksia, joita ruiskutetaan siis kasvualustaan tukemaan kasvien elinvoimaa. Tässä pyörii humuspreparaatti, joka sekä ruiskutettiin että vanhanaikaisesti levitettiin kuusen oksilla pellolle.


Luomuopiskelijoiden itse rakentama kasvihuone saatiin pystyyn ja ensi viikolla ovet, ikkunat ja muovi asennetaan myös paikoilleen.

Opetustilan tuvassa istutaan välillä pohtimassa viljelykiertoa ja viljelysuunnitelmaa.


Koulumme avointen ovien päivänä saimme jälleen ihastella kekseliäitä upeita töitä, joista tässä suosikkini pelargonit vinyyliruukuissa.


Uuras on pelto-ja metsätöistä päässyt välillä kuljettamaan kukkaisvaunuja.

Ruusumanteli Prunus triloba kukkii koulumme puutarhassa.

Havunoksia ja unikoita seinällä. Tämän taulun voisin ostaa!

Kotona oppi on mennyt perille ja toimii käytännössä. Pyydyskasvina kiinankaali siis kerää tuholaiset itseensä ja jättää muut kaalit rauhaan hyvään kasvuun!

Vihdoinkin tämä pitsireunainen unelmani kukkii. Tulip double crispa queensland !

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuinkas lähellä muita kaaleja sulla tuo kiinankaali on kasvamassa? Jos kasvihuoneeseen paan kaalet kasvamaan, mihin sijoittaisin kiinankaalen? Mukavaa kesän alkua!

Suvi kirjoitti...

Hei Eve, laitoin niitä palmukaali ja kyssäkaali-riveihin pari sinne tänne. Väliä on n. 20-80 cm > kannattaa kasvattaa noita kiinankaaleja ihan tätä tuholaistorjuntaa varten!
Aurinkoa ja sopivasti sadetta sinunkin puutarhaasi!

Linda kirjoitti...

mitä nuo tyypit lehdillä on, mun kaalit rapisee samoja :O