sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Aurinkotomaatteja ja kevätvalkosipulia


Talvivalkosipulit saivat viereensä tänään luomu- kevätvalkosipuli Flavorin. Suomesta ei mitään kevätvalkosipulin istukkaita saanut, joten Hollannista tätä herkkua joutui tilaamaan! Peltoa jouduttiin jyrsimään ja lisättiin joukkoon hieman lantaturvettakin. Kiitos taas naapurin ja uuden Massey Fergusonin.
Tilaa jäi vielä perunallekin ja Kaukon luomutilalta saadut Sava luomuperunat peittyivät myös tänään maahan hyvin itäneinä. Nyt vain reilusti vettä ylhäältä toivoo puutarhuri...


Kellokosken sairaalan puutarhalla ensimmäiset luomutomaatit punertavat;  löytyipä muutama kypsäkin ja ne maistuivat auringolle!

Viikonlopun olemme viettäneet ansiokkaasti täysin ulkona ja lauantaina saimme jälleen seuraamme ystäviä ja naapureita sekä enomiehen perinteisiin puutarhatalkoisiimme. Päivän hauskin tapahtuma oli varmasti pojan puumajan avajaiset ja etenkin majan seinään piirretyn aarrekartan avulla löydetty makea aarre oikeasta aarrearkusta kuusen alta. Ison työn tekivät miehet raivatessaan tilaa uudelle etupihan kukkaryhmälle. Vanhat levinneet talviot pääsivät puumajan alle kuusen juurelle. Nyt iloitsen tulevasta uuden kukkaryhmän  suunnittelutyöstä ja panostan varmasti perinneperennoihin.
Naisväki kitki koko kasvimaan ja nyt siellä käytävätiiletkin näkyvät taas. Kiitos hyvät ystävät upeasta talkoopäivästä!

1 kommentti:

marjamatilda kirjoitti...

Käväisin sivuillasi, ihania postauksia.