lauantai 29. tammikuuta 2011

Talviversoja ja laventelikakkua


Takapihamme taikapuussa loistavat harmaanakin talvipäivänä sen siniset asukit. Vanha villiomenapuu saa varmasti ensi kesänä muutaman sinivalkoisen amppelin oksilleen:

Verenpisara Blue Sarah on kevään sinivalkoinen uutuus, jonka tilasin puutarha.comista:


Koulutehtävien innoittamana tutkin nyt talviversoja, joiden kuvaaminen on haastavaa puuhaa. Lumen alle jäänyt karviainen eli Ribes Uva-crispa-ryhmäläinen joutuu luopumaan muutamasta lumen peittämästä oksastaan lähipäivinä...



Kummipojan ravintolakokin koulutuksen näyttökokeen esimaistelua luomu-laventelin kukista > jälkiruoaksi tuleva Top Chef päätti valmistaa laventelikakkua banaanijäätelön kera... 

Kahvikakku mummun reseptillä:
150 g voita ja 4 kananmunaa, 2 kuppia sokeria ja 2 kuppia vehnäjauhoja, 3 rkl perunajauhoja ja 2 tl soodaa.
Voi vatkataan vaahdoksi puukauhalla. Munat ja sokeri vatkataan keskenään vaahdoksi ja lisätään voivaahtoon. Jauhot ja sooda lisätään seuloen seokseen. Sitten lisäsin taikinaan 5 tl kuivattuja laventelinkukkia... paistetaan noin tunti 180 asteessa. Tuoksuvan ihana kahvikakku!




3 kommenttia:

Nettimartta kirjoitti...

Hei, sinultahan löytyi mukavan oloinen blogi. Asiaa mukavasti kerrottuna ja kivoin kuvin. Täytyy pitää silmällä...

Eve kirjoitti...

Lavantelikakku, mielenkiintoinen "tuttavuus". Lavantelia haavelen kokeiltavaksi joskus, haluan saada sen ihan talvehtimaan lumipeitteen alla. Kerta puksipuukin on mennyt täällä viitosvyöhykkeellälumen alla, miksi ei lavantelikin?

Suvi kirjoitti...

Kiitos Nettimartta > käväisin katsomassa sinunkin sivuja ja onneksi kävin < sain sieltä heti kompostoriin ohjeita ja pääsin ihastelemaan ihania kuviasi > tutustutaan siis jatkossakin!

Evelle: olen saanut laventelin joskus talvehtimaan hyvässä suojaisassa paikassa puutarhassa > ruukussa sisällä en sitten koskaan!