keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Pakkasta ja sidontaa

 

Koulua jatkettiin sidontakurssilla. Ulkona paukkui 20 astetta pakkasta ja välillä kokeiltiin myös, miten traktorilla liikutaan näin talvikeleillä! Kamera suostui yhteistyöhön vain sisätiloissa...

 

Valkoiset joulukukat ovat jälleen muotia ja etenkin vanhat perinteiset lajit. Jouluruusu ja kielo ovat suosikkejamme. Kielojen hyötämistä tutkimme ja kokeilemme sitä varmasti ensi jouluksi.
 
Myös kasvihuoneella opiskeltiin jälleen joulukkien parissa. Hyasintit ja amaryllikset kehittävät vielä kukintojaan, mutta joulutähdet lajiteltiin valmiiksi myyntikuntoon ja harjoiteltiin pakkaamista.

 
Sidontaluokan pöydät täyttyivät ensin luomumateriaalista, jota oli kerätty kotipihoilta, metsistä ja pelloilta. Kimppuun päätyivät aivan tekijöidensä näköisiä valintoja... Ylhäällä vääntyvät anemonet mustikanvarpujen sekaan!


 Kuivatettu köynnöshortensia loi upean kehyksen opiskelijakollegan kimpulle!

 Oma kimppuni sai nopeasti liikanimen "Luuta" pitkän huiskean jättilaukan varren ansiosta > varisevat jättilaukan kukinnot helisevien pellavien kanssa olivat haasteelliset ensimmäiseksi harjoitustyöksi. Sinipiikkiputki oli hyvä valinta koulun leikoista, sillä kimppu toimii paremmin kuivakukkaversiona.


3 kommenttia:

marjamatilda kirjoitti...

Mahtavat postaukset! Tein muuten itsekin eilen ovikranssit koko pesueelle oman pihan tuotteista jotka keräilin ennen lumen tuloa.
Juhlavaa itsenäisyyspäivää!

Suvi kirjoitti...

Kiitos Marjamatilda! Haikailen vieläkin niiden kielojen perään...

Anonyymi kirjoitti...

Kiva opiskelupaikka sulla tuntuu olevan. Opiskeluintoa!