torstai 25. marraskuuta 2010

Hermo ja älypipareita

Tänään herkuteltiin Nunna Hildegardin hermo-ja älypipareilla, joiden ohje on peräisin 1100-luvulta. Nämä ovat hieman mukaeltu alkuperäisestä ohjeesta luomuversioiksi (vaikka alkuperäinenhän oli varmasti luomua ja täysin lisäaineeton ohjeistus)! Tein koe-erän allaolevan ohjeen mukaan, kun resepti painetaan alan julkaisuun juttuni yhteydessä ihan piakkoin.

Hildegardin hermo-ja älypiparit 
Luomuopiskelijan tapaan:

225 g luomuvoita
2 dl luomusokeria (ruskeaa sokeria)
2 luomumunaa
5 dl luomuspelttivehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1/2 tl muskottia
1/2 tl neilikkaa
1,5 dl luomumantelijauhetta

Sekoita pehmeä voi ja sokeri (osan sokerista voi korvata luomuhunajalla). Munat vatkataan joukkoon yksitellen. Lisää muut aineet. Taikinasta muovaillaan tanko, joka laitetaan voipaperiin vuorokaudeksi kylmään. Tangosta leikataan sentin paksuisia viipaleita ja koristellaan ne mantelilastuilla. Paistetaan 175 C:n lämpötilassa 15 minuuttia. Hunajaa käytettäessä vain 150 C 20 minuuttia.
Nunna Hildegardin hermo-ja älypipari-ohjetta 1100-luvulta mukaellen 2-4 kappaletta päivässä vaikuttavat kirkastaen älyä, rauhoittaen mieltä ja antaen energiaa.



Pehtoori teki Nuuskamuikkusen pipariveneeseen ja...

Vilkkuvan majakan piparimerelle, jossa Nuuskamuikkunen on juuri nostanut ongellaan valtavan kalansaaliin!

1 kommentti:

Maria kirjoitti...

Tätä pitää muistaa kokeilla! :)