perjantai 22. lokakuuta 2010

Luomuopiskelija biodynaamisessa Ruotsissa

Kotipelloilta syysmyrskyssä seilattiin Ruotsiin Järnaan, jossa jalat tukevasti maassa neljän päivän ajan tutustuimme biodynaamiseen viljelyyn ja koulutukseen. Ytterjärnan antroposofinen keskus toimi taivaallisesti matkailijan majapaikkana, tarjoilee unohtumattomia makuelämyksiä ja arkkitehtuuria sekä kulttuuria - unohtamatta harmonista vaihtoehtoista hoitomuotoa Vidarklinikalla. Siis kaikkea maan ja taivaan alla! 

Viljelys-puutarhatilojen vedenkierrätys-puhdistuslammet toimivat mieltä hivelevinä ja rauhoittavina maisemina. Uskomatonta - mutta totta > myös lasten leikkipaikka puumajoineen oli sijoitettu vedenpuhdistuslampien keskelle.

Muuntogeenisyydestä vapaa alue-kyltti Skillebyholmin biodynaamisen koulutuskeskuksen portilla. 

Elämää tiellä!


Hokkaido-kurpitsaa biodynaamisesti. Näistä valmistettiin opiskelijoiden iltaruoka yhteiskeittiössä: kurpitsa keitettiin soseeksi biodyn. kasvisliemikuution kera, lisättiin organic-kookosmaito ja maustettiin biodyn. yrttisuolalla ja mustapippurilla. Keiton kera Saltån myllyn biodyn leipää. Kaikki aterian ainekset ostettiin lähikaupasta! Eikä ollut vielä edes luomuviikko...

2 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Oi kun näyttää kotoisalta! Näyttää se siis kuitenkin olevan niin, että ei sillä paikalla ole niin väliä missä sitä on, vaan se tunnelma ja ympäristö tekee paikasta kotoisan.

Anonyymi kirjoitti...

Oi Suvi! Tämä blogisi on aivan ihana ja etenkin kuvat! Ihana ihana!

haluan myös puutarhuriksi :)

Saija