lauantai 2. lokakuuta 2010

Luomu Jerusalem artichoke

Kasvimaan syystöiden lomassa ihastellaan vielä pieniä aurinkoja ja kerätään vähän satoa...

Lempimukuloita on nostettu taas ja tätä herkkua nautitaankin sitten koko viikonloppu! Jerusalem artichoke eli maa-artisokka muhi leivinuunin lämmössä valkosipulikermassa ja maistui taivaalliselta samassa lämmössä kypsyneen hunaja-rakuunapossun kera. Maa-artisokka on ns. lyhyen päivän kasvi, jolla kukinta edellyttää alle kahdeksan tunnin mittaista vuorokautista valojaksoa. Lyhyen päivän kasvit kukkivatkin usein myöhään syksyllä, kun kriittinen yönpituus ylittyy. Tämän olen oppinut ajankohtaisesta tenttikirjastani Kasvioppi-siemenestä satoon. 

Syksystä nautitaan hyvän sadon lisäksi kauniissa kirpsakan kuulaassa ja värejä pursuavassa maalaismaisemassa!



Matkalla koko poppoo.

Vuoden maaseutuyrittäjä tulee Helsingistä?

Ei kommentteja: