lauantai 4. syyskuuta 2010

Puhtaus on puoli ruokaa

Heinätöissä naapurissa perheen nuorimman isännän kanssa > mikä elämys - etenkin lapselle. Suunnittelin ja haaveilinkin maaseutuyrittäjyydestä, joka toisi edellisen päivän kuvaamani itse kasvatetun puhtaan ruoan keruun ja valmistuksen jokaiselle mahdolliseksi kokea ainakin kerran. Mutta taas kolahti tylsä totuus tulevasta arjesta, jos tähän elämys-jakeluun palveluhenkisenä mukaan lähtisi: "muihin yrittäjiin verrattuna maatalousyrittäjien tulot olivat 25 prosenttia pienemmät. Mitä päätoimisempaa maanviljelys on, sitä heikompaa tulokehitys on ollut..." kirjoittaa valtakunnan ykköslehti anno domini 2010!
Perheellisenä ja velallisena ei yrittäjyyden varaan siis voi tällä alalla luottaa. Mutta usko ja toivo hitaasti heräävän puhtaan ruoan arvosta ja turvallisuudesta tuleville sukupolville antavat voimaa jatkaa matkaa kohdata myös tämän päivän kuluttajat.

Huomenna aloitan traktori-opinnot hyvin valvotusti naapurin hevostilalla ja pääsen toivottavasti pian työstämään naapurilta saatua luomupalstaani kasvukuntoon > viljelykiertosuunnitelmaa hahmottelen omena-teatterin ohessa > pari ämpärillistä valkeakuulasta soseeksi tulevan talven lettukesteihin odottavat saunan jälkeen!

Ei kommentteja: