tiistai 7. syyskuuta 2010

Lapiodiagnosoijan maa-artisokkakeitto


Työharjoittelija tekemässä lapiodiagnoosia , jolla tutkitaan mm. maan lujuutta, erilaisten kerrosten esiintymistä, kosteuden jakautumista eri kerroksissa, juuriston kasvutapaa ja tiheyttä sekä aktiivisuutta, eloperäisen aineksen maatumista, lierojen runsautta ja katiivisuutta, maan mururakennetta eri kerroksissa...







Aamupäivän lapiohommista siirryttiin syyshellepäivän aurinkoon repimään irti suojamuoveja sipulipenkeistä. Ehdittiin iltapäivällä vielä sipulin nostoon ja siimaleikkurilla niittämään pelto-ohdakkeita...

Ylisillä lajitellaan ja puhdistetaan sipuleita varastoon ja myyntiin.


Laiska perheenäiti ei työharjoittelun jälkeen jaksanut poiketa edes kaupassa, vaan keräsi kasvimaalta jälleen ruoka-ainekset: maa-artisokkaa, pottua, sipulia, valkosipulia, persiljaa ja kiinansipulia.

Keitetään yllä mainitut pehmeiksi niukassa vedessä (sipulit voi kuullottaa voissa), soseutetaan > Vähän kermaa, suolaa ja pippuria ja maa-artisokkasoppa on valmis!

Ei kommentteja: