keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Kasvuvoimaa

Talvivalkosipulin tuleva kasvupaikka on kynnetty ja lavallinen kasvuvoimaa odottaa levittäjiä.


Työharjoittelijakin pääsi traktorin rattiin ja levitys sujui kuin "tanssi" suoraan lavalta. Kukaan levittäjistä ei varmaankaan enää illalla suunnistanut tanssilavoille > parin venytyssarjan jälkeen teki mieli vain vaaka-asentoon!

Syksyn vaihteleva sää vaikeuttaa ulkona työskentelevän pukeutumista > aamulla voi olla kolean sateista ja päivällä hellettä. Kasvihuoneessa ainakin villasukkahousut ja sukat tuntuivat tarpeettomilta askarrellessa tomaateille tukilankoja.


Tomaattilajikkeita on satoja ja jokainen niistä kaipaa runsaasti valoa ja lämpöä. Päärynätomaatti luomusti!

Tauot käytetään ahkerasti rikkakasvien tunnistamiseen, joita tänään keräsimme sipulin noston yhteydessä.

Etanan täystuho sipulissa. Pienillä aloilla viljeltäessä tätä jyrsijää voi yrittää kutsua vaikkapa oluelle tai sokerivesi-hiivatujaukselle maahan upotetusta astiasta. Biologisessa torjunnassa käytetään sukkulamatoja, jotka sitten loisivat etanoissa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauskan sumeita nuo kasvihuonekuvat!

Tuli melkein huono omatunto, kun minä vaan istuin traktorin penkissä lannanlevityksen ajan; muut ahkeroivat hiki valuen siinä selän takana.

Anna-Maria

Suvi kirjoitti...

Sumealta tuntui tosiaan villasukkahousuissa työskentely kasvihuoneessa! Hyvä, kun pääsit konetyöskentelyn alkuun ja rattiin, josta piti siis pitää kiinni, jos vehje kaatuu...?

Anonyymi kirjoitti...

Nimen omaan. :)

"Pidä kiinni ohjauspyörästä traktorin kaatuessa. Älä hyppää ulos. "

A-M