sunnuntai 29. elokuuta 2010

Papusoppaa ja Oman maan paikallista luomutuotantoa

Syksyn väriloistoa puutarhassamme. Auringonkukka on yksi monista maata muokkaavista hyötykasveistamme ja sitä kukkiikin lähipelloillamme keltaisena merenä tänä syksynä.

Papusoppaan Nuppulinnan tapaan oli aikaisemmin jo kerätty kesäkurpitsaa ja keitetty siitä sipulin kanssa sosekeitto.

Pavut huuhdottiin ja laitettiin kiehumaan kesäkurpitsa-sipulisoseen kanssa tunniksi. Sekaan omia valkosipulin kynsiä. Valmis papusoppa maustettiin tuoreella timjamilla, suolalla ja pippurilla.

Keiton päälle italialaisittain paikallista luomurypsiöljyä, jonka maku sopii erinomaisesti kasviskeittojen kumppaniksi.

Kävimme viikonloppuna paikallisilla Elomarkkinoilla ja Osuuskauppa Omassa maassa Tuusulassa. Paikallisten viljelijöiden omistaman osuuskunnan tarkoituksena on tarjota terveellistä, tuoretta, ekologista ja lähellä tuotettua ruokaa kuluttajille.

Omassa maassa on myynnissä myös työharjoittelutilamme tuotteita ja myynnissä olleet valkosipulit sekä niiden itusilmut olen siis omin käsin puhdistanut ja leikannut kauppakuntoon!

Kaupasta saa myös luomukahvia-teetä-ja kaakaota.

Herneen, hampun ja härkäpavun lisäksi tarjolla on luomuviljasta eri lajikkeita hiutaleina ja jauhoina.
Tuotteista ja hinnoista lisää Oman maan sivuilla: http://www.omamaa.fi/

Ei kommentteja: