torstai 29. heinäkuuta 2010

Kesäkakku ja naurisrieskaset

Heinäkuussa tankataan mansikoilla ja etenkin mansikkakakuilla, joita on yhtä monta erilaista kuin on tekijääkin. Kummityttöjen iloksi vuorasimme kakkuun yhtä paljon marenkia kuin marjojakin. Kurkkuyrtin kukat somistavat niin kakkuja kuin salaattejakin.

Kaskinauriilla voi yllättää vihannesdippi-tarjoilussa, muhentaa perunamuusin sekaan, hunajahauduttaa uunissa tai tehdä perinteisiä juuresrieskasia pohjanmaan tapaan:
Keitä noin kilo nauriita kypsiksi ja soseuta. Jäähtyneeseen soseeseen 25 g hiivaa, 3 rkl siirappia tai hunajaa ja 2 tl suolaa. Taikina alustetaan ohra-ruis-ja vehnäjauhoilla (yht. n. 10 dl) ja annetaan kohota. Taikinasta saa neljä matalaa rieskaa. Paistetaan 250:ssä asteessa n. 25 minuuttia.

2 kommenttia:

jori kirjoitti...

Tupsahdin ihananoloiseen blogiin jostain netin syövereistä ja ihastuin oitis. Suloisia unikoita ja herkullisia herkkuja niin että ihan vesi herahtaa kielelle

Suvi Lehtonen kirjoitti...

Kiitos!!