tiistai 20. huhtikuuta 2010

Kevään makuja luonnosta


Ajatus ja askel kuljettaa jälleen ensimmäiseksi aamuisin ja viimeiseksi illalla tarkistamaan puutarhaan uudet tulokkaat ja heräävän vihreän. Innokkaimmat raparperi, valkosipuli ja ruohosipuli ja sinivuokko palkitsevat kävijän!
Myös luonnon oma anti nokkosten vitamiinivehreys alkaa kukoistaa ja kohta pääsemme nauttimaan ensimmäisistä vihreistä tänä keväänä.

Nokkospesto

Nuoria tuoreita nokkosenlehtiä kiehautetaan vedessä. Lisätään vitamiinivehreys tehosekoittimeen sekä valkosipulia, pinjansiemeniä, parmesania, oliiviöljyä, pippuria ja suolaa sekä loraus kermaa pehmentämään nokkosen makua. Nautitaan sellaisenaan pastan kanssa, leivän päällä, uusien perunoiden kera tai paistetun kalan kanssa.

1 kommentti:

marjamatilda kirjoitti...

Kunhan nokkoset nousevat niin kokeilen ohjettasi! Kiitti!