keskiviikko 12. elokuuta 2009

Pari ihanaa pastaa

Poikamme avustuksella upeita isoja kesäkurpitsoja on "kottikärrätty" keittiöömme! Jos kurpitsat eivät päädy grilliin, voi kokeilla hieman työläämpää, mutta sitäkin herkullisempaa Jamie Oliverin Kesäkurpitsa Carbonaraa (ihanasta puutarha-ruokakirjasta Jamien kotona):

Klassinen Carbonara tehdään Penne-pastasta ja kastikkeessa käytetään varmasti kermaa, isoja luomu-tai vapaan kanan munia sekä pancettaa tai pekonia reilusti. Neljälle tarvitaan neljä suurta munankeltuaista, joiden joukkoon 1 dl kuohukermaa ja reilu kourallinen raastettua parmesaania. Maustetaan pippurilla ja suolalla. Paistetaan oliiviöljyssä n. 12 viipaletta pekonia rapeaksi ja kuusi viipaloitua keskikokoista vihreää ja keltaista kesäkurpitsaa. Tähän pari kunnon hyppysellistä mustaapippuria. Samaan joukkoon tuoretta timjamia. Kypsä pasta käännellään pekonien ja kesäkurpitsojen joukkoon pannulla nopeasti, lisätään vielä kourallinen raastettua parmesaania ja lisätään vielä nopeammin hieman pastan keitinvettä ja kermakastike. Pasta pitää tarjoilla heti ja nauttia!



Jos ihanista kotitomaateista riittää, kokeile tätä pastaa omista tomaateista - et tule pettymään!



Sulata voita n. 100 g ja lisää siihen pari ruokalusikallista balsamietikkaa ja silputtuja tuoreita erilaisia yrttejä (ainakin basilikaa reilusti, timjamia ja oreganoa). Puserra sormin maukkaita punaisia tomaatteja n. 1/2 kg (kirsikka-luumu-kotitomaatteja) seokseen ja lisää vielä suolaa sekä pippuria. Keitä n. 500 g mitä tahansa kuivapastaa reilussa suolassa ja sekoita sitten pasta ja tomaattikastike. Pirskottele reilusti lautasella olevalle pastalle neitsytoliiviöljyä, lisää muutama basilikan lehti ja raasta reilu keko parmesaania kruunaamaan nautinnon!





Kuvan lautaselta on syöty Arezzossa Toscanassa Mario de Filippiksen ravintolassa aito oikea maailman helpoin pasta, jossa lisukkeena vain leivänmuruja ja oliiviöljyä...

Ei kommentteja: