maanantai 29. syyskuuta 2008

Kriikuna

Kriikunan sadonkorjuu lupaa Nuppulinnassa joulun odotusta! Kriikunahilloke Nuppulinnan joulupöydässä on perinne, jota nautitaan sekä alkupalojen että jälkiruokien kera. Parasta on kuitenkin itse sadonkorjuu - oksien heiluttelu ja varistelu. Keräilyä ja tuoreita kriikunoita eniten arvostavat alle kouluikäiset kummilapsemme.

maanantai 15. syyskuuta 2008

Cipolle e funghi

Sipulit - Cipolle on nostettu kuivumaan Nuppulinnassa vajan paraatiseinustalle. Sipulit ovat ehdoton kausiherkku yhdessä sieniruokien kanssa. Casa Toscanassa juhlitaan taas pian sienien kuninkaan Tryffelin makua, mutta kotimainen kantarelli ja herkkutatti pärjäävät loistokkaasti tuon Italian aarteen rinnalla. Sienirisoton täyteläisyys syntyy erilaisista sipuleista yhdistelemällä ja kotoisa sienipiirakka kaipaa aina sipulista makua.



Francesco Benedetti ja Nuppulinnan pehtoori sienimetsässä.

sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Composta di mele

Settembre - Syyskuu on omenainen kuukausi. Tänä vuonna Nuppulinnassa saa keittää yömyöhään sekä mehua että hilloja odottamaan tulevia lettukestejä. Valkea kuulas on kypsynyt makeaksi eikä kaipaa mehustuessaan edes sokeria. Punaiset kaneliomenat odottavat vielä piirakkajuhlia ja lettupannu pysyy kuumana joka viikonloppu jouluun asti eikä omenahillo lopu kesken juhlien!

Italian ystävät kokoontuivat syysmenun ääreen Casa Toscananaan tänään ja jälkiruoaksi teimme friteerattuja omenia Nuppulinnan Suvi-hunajan kera.

Composta di mele - omenasose maistuu Nuppulinnassa ja Casa Toscanassa lettujen ja vaniljajäätelön ehdottomana kumppanina. Aikuiseen makuun Hirvihaarassa omenat voidaan ensin liekittää Calvadosilla...



Succo di limone - sitruunamehua saatiin Casa Toscanassa aamiaisella, kun kuorista tehtiin talon omaa Limoncelloa!