maanantai 27. lokakuuta 2008

Kurpitsajuhlaa ja Mulsumia

Pimeät ja sateiset syysillat kaipaavat valoa puutarhaan. Nyt on oikea aika sytyttää lyhtyihin kynttilät ja kovertaa kurpitsoihin naamat loistamaan pimeälle kasvimaalle!

Vietimme Toscanan pihajuhlaa viime viikonloppuna Casa Toscanassa ja tässä kaikkien toivoma ohje lämmittävästä Mulsum-hunajayrttiviinistämme:

Tee yrttipussi harsokankaasta ja laita pussiin nippu tuoretta rosmariinia ja tinjamia, ruokalusikalliset anista ja kuminaa. Laita yrttipussi kattilaan yhdessä kahden punaviinipullollisen kera ja kuumenna kiehuvaksi. Jäähdytä ja lisää pari teelusikallista kanelia ja anna hautua yön yli. Lisää seuraavana päivänä vielä kaksi pulloa punaviiniä ja kiehauta kuumaksi. Lisää makusi mukaan hunajaa. Lämmittävä keskiaikainen hunajayrtti-viini on ihastuttava vaihtoehto perinteiselle glögille.

Kurpitsat Nuppulinnassa valmiina keittoon ja piirakkaan.

Kokeile kurpitsapiirakan pohjaan kastanjajauhoja ja valuta valmiin piirakan päälle kastanjahunajaa - herkullista kuuman piirakan ja vaniljajäätelön kera!



Syksyn viimeiset punaiset.

Ei kommentteja: