sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Composta di mele

Settembre - Syyskuu on omenainen kuukausi. Tänä vuonna Nuppulinnassa saa keittää yömyöhään sekä mehua että hilloja odottamaan tulevia lettukestejä. Valkea kuulas on kypsynyt makeaksi eikä kaipaa mehustuessaan edes sokeria. Punaiset kaneliomenat odottavat vielä piirakkajuhlia ja lettupannu pysyy kuumana joka viikonloppu jouluun asti eikä omenahillo lopu kesken juhlien!

Italian ystävät kokoontuivat syysmenun ääreen Casa Toscananaan tänään ja jälkiruoaksi teimme friteerattuja omenia Nuppulinnan Suvi-hunajan kera.

Composta di mele - omenasose maistuu Nuppulinnassa ja Casa Toscanassa lettujen ja vaniljajäätelön ehdottomana kumppanina. Aikuiseen makuun Hirvihaarassa omenat voidaan ensin liekittää Calvadosilla...



Succo di limone - sitruunamehua saatiin Casa Toscanassa aamiaisella, kun kuorista tehtiin talon omaa Limoncelloa!


Ei kommentteja: