maanantai 11. elokuuta 2008

Puhdistava ruusu-hunajasaippua ja valkosipuli Pihla-Tuulen omasta hunajasta, mehiläisvahasta ja ruusuista valmistetun saippuan arvontaan osallistuneet Ruiskaunokki, Vianna, Linni, Iita ja Lehtokotilo Onnea! Lähetän teille kaikille oman ruusu-hunajasaippuan, kun lähetätte minulle osoitteenne:
nuppulinna@gmail.com


Kosmetiikkateollisuuden huipputeknologia on joskus ällistyttävää - ainakin mainosteksteissä ja lupauksissaan silottaa ja nuorentaa vanhentunutta ihoa. Todellinen syväpuhdistaja luonnon omista antimista ilman lisäaineita on äidin omasta hunajasta tekemä ruusu-hunajasaippua. Keräsin ja kuivatin alkukesästä oman puutarhan ruusuja. Osa kuivatuista terälehdistä sekoitettiin saippuamassaan ja osa jätettiin koristamaan saippuapussia. Sadonkorjuu on siis alkanut ja kesän antimia työstetty ja pakattu jaettavaksi ystäville sekä myyntiin. Itse tehty ruusu-hunajasaippua puhdistaa hellävaraisesti ja antaa ylellisen luonnollisen pehmeyden iholle.


Valkosipulilla Aglio on samanlainen vaikutus koko elimistöön. Etsin tänään kotimaista valkosipulia kaupasta, mutta löysin vain kiinalaista. Myyjä tunnusti, ettei kotimaista juurikaan tule myyntiin - viimeksi pieni erä myytiin pääsiäisenä! Kerroin töissä tästä suuresta vääryydestä ja paikalle kutsuttu sähkömies kuuli tarinan. Sattumalta hän viljelee itse valkosipulia ja saimme perusteellisen selvityksen valkosipulin elinkaaresta sekä kasvatuksesta. Parasta oli kuitenkin ehdotus vaihtokaupasta: valkosipulinkynsiä maahan laitettavaksi vielä syksyksi minulle ja hunajaa sähkömiehelle. Tätä ihanaa puutarhureiden kaupankäyntiä.


5 kommenttia:

Ruiskaunokki kirjoitti...

Arvonnat ovat aina kivoja, ja varsinkin jos palkinnot houkuttelevia -kuten käsintehdyt saippuat ovat!

Mukaan siis arvontaan, ensimmäisenä näköjään.

Vianna kirjoitti...

Olen vähän itsekin ollut huomaavinani että kotimaisella luomuvalkosipulilla saattaisi olla enemmänkin kysyntää. Meille kun ei kukaan ole käynyt viljelyoppituntia pitämässä, niin ensin harjoitellaan omiksi tarpeiksi, ja ehkä joskus tulevina vuosina valkosipulia on ylenmäärin..

Ja tottakai mukana arvonnassa tavoittelemassa upeaa palkintoa!

Anonyymi kirjoitti...

Löysin juuri blogisi ja
tulen mieluusti arvontaan mukaan! :)

--Linni

Anonyymi kirjoitti...

Voin vain kuvitella miltä saunan jälkeen tuntuisi itsensä saippuoida tuollaisella ihanuudella.
Siis arvontaan yrittämään.
-IITA-

Lehtokotilo kirjoitti...

Tiedätkö, kätsoessani kuviasi tunsin ruusun terälehtien tuoksun. Mukana arvonnassa tottakai!