torstai 10. heinäkuuta 2008

Sole e piogge

Sole e piogge - aurinko ja sadetta - enimmäkseen sadetta, joka mukavasti huolehtii riittävästä kosteudesta puutarhassa. Aurinko lämmittää välillä ja juuri sopivasti iltapäivisin, jotta yrttejä voi kerätä ja säilöä tai käyttää suoraan tuoreina ruoan valmistuksessa.
Heinäkuu - Luglio on odottamista ja kasvun seuraamista. Jokainen aamu on ihmeellinen ja aina uusia kukintoja, lehtiä ja tuoksuja täynnä.
Edelliseen merkintään lisäämme mielellämme huikean haukisaaliin, jonka englantilaiset ystävämme toivat mereltä unohtumattomalta kalastusmatkalta. Se oli heidän ensimmäinen ruokapöytään asti kalastettu saaliinsa. Britit kalastavat mielellään, mutta meren eläviä ei ole luvallista hyödyntää englantilaisessa keittiössä, vaan kaikki pyydetyt kalat päästetään takaisin veteen. Paistettua haukea ja ruispaneroituja haukipihvejä syödään pitkään Nuppulinnassa. Tilli, kirveli, retiisi ja sipuli maistuvat tuoreina kylmässä kermaisessa kastikkeessa.
Yrttien kukkia saa jo kerätä maljakkoon ja kukintojen harvennus tekee hyvää loppukesän kasvulle. Oreganon kukat availevat sinipunaisia kukintojaan heti, kun aurinko lämmittää.Kauan odotetut Kurkkuyrtin eli Rohtopurasruohon taivaansiniset ja vaaleanpunaiset kukat tekevät tuloaan viikon sisällä - tällä kertaa niistä on myös raaka-aineeksi tulevalle hunajalle. Kurkkuyrtti-tarhamme on vain parin lentometrin päässä mehiläispesästä. Erittäin hyvä kattaus uusille työläisillemme.

Ei kommentteja: