tiistai 1. heinäkuuta 2008

Heinäkuun raviolitEnsimmäisiin lomapäiviin on mahtunut aurinkoa, sadetta ja ihania retkiä Kellokoskelle ja Nuppulinnaan. Puutarhassa kuitenkin tulee vietettyä kaikki mahdollinen muu aika ja toisen lomapäivän kunniaksi teimme jälleen omista antimista perinteiset raviolit. Ainoastaan ravut jouduimme ostamaan kaupasta... Pinaatti on melkein kukassa ja pitää korjata mahdollisimman pian uusien siementen tieltä. Pinaatti-ricottaraviolit ja ihanat rapu-raviolit maistuivat kuin kotona Toscanassa Nuppulinnan yrteillä höystettynä. Casa Toscanan listalla rapuravioleja sahramikermakastikkeessa voi vielä maistella muutaman päivän, kunnes saamme taas uuden ruokalistan ja uudet herkut!


Rapu-raviolit saivat kumppanikseen tällä kertaa tietysti sitruunatinjamia sekä hitusen iisoppia ja ruohosipulia.Pastataikinan kuvaaminen on aina taidetta, jossa rakkaat kädet tekevät työn ja maun vailla vertaa!Kitkentäpenkki on ollut ahkerassa käytössä - etenkin vesiheinän keruussa. Ruohokate helpottaa nyt heinäkuussa lomalaisen selkää.

Taivaansinen värejä Anemoneissa omenapuun alla.


Kesän hunajan eteen on tehty töitä Tervossa. Mehiläispesiä on "harhautettu" ja rakennettu uudestaan sateiden jälkeen, jotta mehiläiset on saatu pysymään pesissä. Työläiset ovat syöneet sateilla suurimman osan hunajasta ja uutta hunajaa todella joudutaan odottamaan tänä kesänä...
Ruukkupuutarhassamme kasvaa koko rosmariinikasvustomme parhaimmat yksilöt pelkässä hiekassa! Eli alkuperäisessä olomuodossaan, joka kaipaa ainoastaan reilua suihkuttelua sateiden lisäksi - meren suolaiset tuulet kun eivät Nuppulinnaan puhalla!
Ei kommentteja: