maanantai 21. heinäkuuta 2008

Ape da miele

Hunajamehiläinen - Ape da miele on tehnyt uutterasti töitä ja saimme monta ihanan kultaisen aromaattista hunajapurkkia Casa Toscanaan. Kuulakkaana juokseva nuori tuoreen kesäinen hunaja on hieman vadelmainen, lempeä ja erittäin viipyvä jälkimaultaan. Työ mehiläispesillämme sekä emopesillä Tervossa että jaokepesillä Nuppulinnassa on erittäin hektistä ja täysin säiden armoilla. Kun sadepilvet väistyvät alkaa uuttera tarkastus ja täysien hunajakennojen keräys sekä emojen - kuningattarien tarkistus. Sato uhkaa tänä vuonna jäädä todella pieneksi vaihtelevien sateisten ilmojen vuoksi, mutta osa herkusta on jo maisteltavana Casa Toscanassa. Suosittelemme Gorgonzola-juuston ja tuoreen juoksevan hunajan yhdistelmää !

Mehiläiset peittävät kennot vahalla, joka kuoritaan pois ennen linkousta. Mehiläisvaha odottaa talvi-iltoja muotoutuakseen kynttilöiksi.

Lingottu hunaja on valmista nautittavaksi ja täysin puhdas luonnontuote!Nuppulinnassa mehiläisten kennoihin muodostuu kauniita väripaletteja erilaisista siitepölyistä. Iisoppi kukkii sinisenä...... kuten kauan odotettu kurkkuyrtin kukkakin. Löydät tämän varmasti Casa Toscanan jälkiruoka-annoksista ja maistat ihanan raikkaan kurkkumaisen aromin taivaansinisissä kukissa.


Ei kommentteja: