keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Sävy sävyyn - Neljä päivää kokopäiväiseen puutarhanhoitoon!

Tämänvuotinen Puistoblues-väri naisille on vaaleanpunainen tai jonkun silmään fuksianpunainen, joka sopi täydellisesti ensimmäistä kertaa Nuppulinnassa kukkivien Pionien väriin! Puistobluessia juhlitaan siis parhaillaan Järvenpäässä 31 kertaa ja kuten aikaisempinakin vuosina jäämme lomalle heti ko. tapahtuman jälkeen. Sitten voi pidentää aamulenkkiä puutarhassa ja piipahtaa siellä vielä vaikkapa aamuhämärissä nauttimassa taivaallisista vihreän eri sävyistä; Veronesen vihreästä puhtaaseen Terra verdeen - maan vihreään, joka meidän leveysasteilla on perussävy pilvisinä päivinä! Kiinalaisessa filosofiassa sinisestä ja vihreästä koostuva 'yliväri' Ts'ing on myös yksi elementtijärjestelmää ylläpitävistä elementeistä. Ts'ing ei tarkoita suoranaisesti kumpaakaan väriä (vihreää tai sinistä), vaan sen esiintyminen on hyvin hienovaraista ja vaatii oikeat olosuhteet (juuri tietyn hetken, tietyn taivaanvärin ja juuri tietyn sinisen ja vihreän). Huomaamatta tai tietämättä olemme Nuppulinnassakin keskittyneet taivaansinisiin kukkiin (Sinivaleunikko) ja nauttineet vihreän eri sävyistä jo kuusi vuotta!
Punajuuri Detroit Dark Red kuullostaa hetkeen sopivasti michiganilaiselta Blues-bändiltä ja kasvaa vauhdilla Nuppulinnan katetulla kasvimaalla.
Retiisi Cherry Belle (tämä nimi viittaa enemmän Hirvihaaran Kartanoon) on todettu pirteän ripsakkaaksi ja nauttii suurta arvostusta aamiaisleivillämme!

Ei kommentteja: